Izložba Naslijeđe borbe 2014.

Foto web NoB2014_FLY28.11. mala scena Hrvatskog doma, Karlovac //
Rezultati akcije fotodokumentiranja antifašističkih spomenika u Puli, Rijeci i Karlovcu biti će predstavljeni na foto-izložbi Naslijeđe borbe koja će biti otvorena u petak, 28. studenog na maloj sceni Hrvatskoga doma, Kurelčeva 4. Nakon otvaranja izložbe u popratnom programu nastupaju Left to Starve iz Duge Rese / Karlovca, karlovačko/zagrebačko/petrinjski Shin te tri riječka sastava koji dolaze predstaviti program StoneRIzacija: Greenmill, Uma Thurman i Summoning Morbidhead.

Važno je spomenuti da su članovi svih bendova koji će nastupati aktivno sudjelovali u provedbi projekta Naslijeđe borbe tijekom godine.
Projekt Naslijeđe borbe provode udruge Škatula iz Rijeke, KA-Matrix iz Karlovca, Monte Paradiso iz Pule i Info-zona/KUM iz Splita kroz platformu Clubture.
∆…∆
Ucrtane lokacije obuhvaćene projektom provjerite na Google Map i FB stranici.
∆…∆
Glazbeni program uz izložbu:
UMA THURMAN (Rijeka)
SUMMONING MORBIDHEAD (Rijeka)
GREENMIL (Rijeka)
SHIN (Zagreb/Karlovac/Petrinja)
LEFT TO STARVE (Karlovac/Duga Resa)
Izložbu organizira KA-MATRIX, a tehnničku potporu u organiziranju događanja pružaju Studio 8 i Poluga.
∆…∆
∆…∆
više o projektu

Projektom se želi propitati naslijeđe antifašističke borbe 20. stoljeća kroz odnos spram spomeničke baštine, raširenosti, pozicija, stanja i stvarne umjetničke vrijednosti postojećih objekata.
Velik broj spomenika devastiran je ili uništen početkom devedesetih pa se tijekom projektnih aktivnosti komuniciralo i s relevantnim institucijama, organizacijama i stručnjacima kako bi se javnost upoznala s trenutnim stanja u tri grada / županije.
Projekt se odvija u Puli, Karlovcu, Rijeci i Splitu kroz tri segmenta: debate o stanju i odnosu spram spomenika, fotoradionica – dokumentiranja i označavanja lokaliteta na Google Map, izradu online galerije na FaceBook stranici te izložbe fotografija uz prateći program.
Projekt Naslijeđe borbe odvija se uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba – gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport i Zaklade ‘Kultura nova’.
∆…∆
∆…∆
∆…∆
o izvođačima na popratnom programu

UMA THURMAN (Rijeka)
http://www.facebook.com/pages/Uma-Thurman/164039753627308

Riječki sastav Uma Thurman gradi atmosferu teškim riffovima stoner rocka na tragu Black Sabbath, Kyuss i Orange Goblin. Pjesme poput Stoner Ride, Grassoline, Cactussscream stvaraju poseban ugođaju udaljavajući slušatelje od stvarnosti u maštu pustinjskog ništavila pod žarkim suncem glasnih riffova te laganim povjetarcem melodije stoner rocka.
U nešto žešćem tonu drugi album, I am the High Fucking Priestess, izvanredno je prihvaćen od strane slušatelja, a pjesme Vagiant, I am The High Fucking Priestess, Curses! i Heavy Feet već sad su prigrljene kao glasni i masni hitovi albuma.
∆…∆
∆…∆
SUMMONING MORBIDHEAD (Rijeka)

Summoning MorbidHead novi je riječki projekt koji spori metal spaja s bržim stoner rock dionicama i žestokim zvucima podzemlja u stilu Down, Weedeater, Orange goblin. Dropane morbidne gitare i duboke režeće bass dionice uz truli glasni bubanj bitan su dio SMH kulta.
Bend čine stare iskusnjare iz riječkog metal pank podzemlja koji su zanat izučili u brojnim projektima.
∆…∆
∆…∆
GREENMILL (Rijeka)
https://www.facebook.com/GreeNmillBand

Glazbeno iskusni trojac iz Rijeke okupljen u mladi heavy stoner bend pod imenom GreeNmill. Glasno i moćno karakteristike su ovog benda, a publici je ostavljeno da na skorašnjim koncertima saznaju što je mlin skovao okretajući pive, ideje i rifove.
∆…∆
∆…∆
StoneRIzacija
Riječki sastavi dolaze u Karlovac u okviru predstavljanja programa StoneRIzacija, programskog ciklusa kojim se želi stvarati koncerte koji favoriziraju žanrovsko podilaženje onome što danas volimo zvati stoner, doom, sludge, drone itd. Naglasak ovog projekta je na kontinuiranom dolasku i odlasku bendova u/iz Rijeke.
∆…∆
∆…∆
SHIN (Zagreb/Karlovac/Sisak)
Karlovačko/sisačko/zagrebačka hacepunk ekipica šiba uigrani i melodični hardcore pank. Spremite plesne tenisice i razgibajte se prije nastupa.
∆…∆
∆…∆
LEFT TO STARVE (Karlovac/Duga Resa)
Moderni angažirani post-crust spajaju s upadima power-violencea, sludgerskog growlanja, sporaka i švedskog mrmljanja. Već na same prve taktove prve stvari Blind mnoga čupava i bradata glava će zaklimati u srednjih redova, a oni hrabriji i u boljoj kondiciji zaigrati u mosh pitu s agilnim vokalistom.
∆…∆
Partnerski projekt Naslijeđe borbe provode udruge Monteparadiso iz Pule, KA-MATRIX iz Karlovca, Škatula iz Rijeke, te Info-zona i KUM iz Splita
Projekt se realizira kroz platformu Clubture, a uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske; Grada Zagreba – gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport i Zaklada ‘Kultura nova.

Leave a comment