Okrugli stol: Kultura – pokretač promjena u društvu

kultura - pokretač promjene u društvu
25.02. 2015. 20 sati
Okrugli stol “Kultura – pokretač promjena u društvu” održat će se 25. veljače 2015. s početkom u 20 sati na maloj sceni Hrvatskog doma.

Okrugli stol namijenjen je široj javnosti, predstavnicima civilnoga društva, jedinicama lokalne samouprave i poslovnog sektora. Namjera je na konkretnim primjerima te kroz debatu sa sudionicima prikazati prilike i mogućnosti za prenamjenu i uređenje neiskorištenih javnih prostora i podizanje društvenog kapitala zajednice. Serija okruglih stolova mreže udruga KAoperativa zamišljena je kao uvod u aktivnosti programa Prostori sudjelovanja u kojem su Grad Karlovac zajedno s KAoperativom prijavili zgradu Hrvatskog doma kao prostor društveno-kulturnog centra.

Gost na okruglom stolu je Darko Babić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

O predavaču:
Dr. sc. Darko Babić docent je na Katedri za muzeologiju i upravljanje baštinom Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Nacionalni je voditelj 2 EU financirana razvojno-istražvačka projekta u području upravljanja i interpretacije baštine. Član je upravljačkog tijela Izvršnog odbora Međunarodnog komiteta za obrazovanje muzejskih djelatnika (ICTOP) Međunarodnog savjeta za muzeje (ICOM, pri UNESCO-u Pariz), predsjednik hrvatskog nacionalnog komiteta Međunarodnog savjeta za muzeje (HNK ICOM), član nadzornog odbora Europske asocijacije za interpretaciju baštine, te suradnik radne grupe DidPatri Sveučilišta u Barceloni. Povremeni je autor muzeoloških koncepcija, te redoviti recenzent i savjetnik baštinskih projekata.

Aktivnosti projekta KAoperativa provode se uz financijsku podršku ZakladeKultura nova”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s