Okrugli stol – društveno poduzetništvo u kulturi

hrvatski dom23.09. 11:00 mala scena Hrvatskog doma, Karlovac ///
Mreža udruga KAoperativa organizira okrugli stol “Društveno poduzetništvo u kulturi” koji će se održati 23. rujna s početkom u 11:00 sati na maloj sceni Hrvatskog doma.

Kroz ovo događanje sudionike se želi upoznati s mogućnostima korištenja društvenog poduzetništva u kulturi u funkciji lokalnog razvoja. Propitat će se potrebe i mogućnosti za razvoj poduzetništva u kulturi u području kulturnih/kreativnih industrija, kulturnog turizma, kulturnog i umjetnickog stvaralastva i kulturne proizvodnje, prezentirat će se mogućnosti financiranja poduzetnickih projekata u kulturi te dobri primjeri prakse u EU i Hrvatskoj.
Okrugli stol namijenjen je društvenim i kulturnim aktivistima, društvenim poduzetnicima, predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave te zainteresiranim građanima.

Na okruglom stolu gostovati će Teodor Petričević i Stjepan Mikec iz ACT Grupe, Čakovec.

više o voditeljima:
Teodor Petričević je direktor ACT Grupe, nezavisni savjetnik, trener i društveni poduzetnik.
Osnivač/inicijator je nekoliko društvenih poduzeća, predsjednik Clustera za eko-društvene inovacije i razvoj Hrvatska i predsjednik Skupštine Zadruge za etično financiranje. Stručnjak je za eko-društveno poduzetništvo s više od deset godina poduzetničkog i predavačkog iskustva. Posebna ekspertiza u području zakonodavstva vezanog uz zadrugarstvo, radnu integraciju marginaliziranih skupina i društveno poduzetništvo u Hrvatskoj i zemljama regije.

Stjepan Mikec radi kao izvršni direktor konzorcija društvenih poduzeća ACT Grupa. Iza njega je više od 10 godina konzultantskog i praktičnog iskustva u organizacijskom razvoju, poslovnom planiranju, marketingu i projektnom menadžmentu organizacija civilnog društva, društvenih poduzeća i startup-ova u regiji te 5 godina iskustva na projektima financiranim iz EU fondova.

Aktivnosti projekta KAoperativa provode se uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s